Produse
Detectori miscare

De la detectoarele de miscare de exterior sau cu sezori cu imunitate la animale pana la detectoarele tip analogic sau cele care realizeaza conversia directa analogic-digital, seria Paradox a detectoarelor combina facilitati avansate si tehnologii patentate pentru a oferi un nivel superior al detectiei si al prevenirii alarmelor false.
Detectoare Digitale Miscare
Detectoare Miscare Analogice
Accesorii si Detectoare Specializate

Utilizand o tehnologie unica, Paradox a dezvoltat detectoare de miscare ce vin in intampinarea nevoilor dumneavoastra si se adapteaza perfect fiecarui spatiu ce trebuie securizat:

100% Detectie de miscare digitala (patentata)

100% detectie digitala:
Procesul de detectie software converteste, amplifica si proceseaza semnalul elementului de detectie in mediu digital fara niciun fel de circuit analogic. Pentru o cat mai buna acuratete si eliminare a alarmelor false, semnalul elementului de detectie este in intregime procesat digital, fara a se ajunge la saturatie sau a se adauga zgomot de amplificare.

Detectia de miscare digitala conventionala:
In cazul detectoarelor de miscare digitale conventionale, semnalul de la elementul de detectie este amplificat de un bloc analogic. Acesta se face vinovat de cea mai mare parte a pierderilor de semnal, datorate saturatiei amplificatorului. Astfel, nu putem vorbi despre un real avantaj adus de adaugarea unui procesor la detectorul de miscare analogic, din moment ce semnalul se deformeaza in mare masura in etapa analogica a amplificarii.
detectie digitala patentata - Paradox


Algoritmul ecran - digital (Digital Shield)
Digital Shield este un algoritm software ce cuprinde trei aspecte majore:


1. Procesare semnal digital (DSP) in timp real
Secventa de procesare a soft-ului amplifica si filtreaza semnalul senzorului in timp real. Spre deosebire de filtrarea analogica, cea digitala are o acuratete sporita, nu este afectata de variatiile temperaturii, nu are distorsiuni de faza si nu presupune costuri suplimentare sau componente hardware. Rezulta un semnal digital curat, cu un raport semnal/zgomot S/N maxim.

2. Analiza miscarii
Miscarea genereaza o secventa unica de semnale. Pentru fiecare semnal, Digital Shield masoara, calculeaza in timp real si memoreaza parametrii acestuia (amplitudine, durata, varfuri, polaritate, timp de crestere, forma de unda). Fiecare semnal este comparat cu baza de referinte. Daca semnalul nu corespunde criteriilor ce definesc miscarea, este ignorat.

3. Protectie RFI/EMI
Plaja dinamica larga si viteza mare de esantionare si achizitie a datelor, permit eliminarea semnalelor de radio-frecventa fara a afecta sau distorsiona semnalul util.


Procesarea semnalului Auto-Puls (patentata)

Procesarea semnalului auto-puls (APSP) masoara si memoreaza energia provenita de la fiecare semnal detectat. Pentru a declansa o alarma, memoria trebuie sa atinga un nivel prestabilit. Astfel, in prezenta semnalelor de energie inalta (risc foarte mic de alarme false), detectorul genereaza imediat o alarma, ce functioneaza ca un detector de nivel, in timp ce semnalele slabe (cu risc ridicat de alarme false) vor determina detectorul sa comute automat in modul de contorizare a impulsurilor generate. Astfel se asigura o foarte buna protectie impotriva alarmelor false. Frecventa impulsurilor este dependenta de energia semnalului detectat si poate creste foarte mult in cazul inteferentelor radio (RFI).

detectoare Paradox: procesare semnal auto puls

Compensare automata cu temperatura (ATC)

ATC ajusteaza in mod automat sensibilitatea detectorului de miscare, in concordanta cu diferenta dintre temperatura camerei si cea a corpurilor detectate. Acest lucru permite pastrarea aceleiasi sensibilitati in limita temperaturilor operationale, fara niciun fel de pierdere a zonei de acoperire sau scadere a preventiei la alarme false.
detectoare Paradox: compensare automata a temperaturii


Senzor cu geometrie intrepatrunsa ISG (patentat)

Geometria intrepatrunsa a senzorului furnizeaza o acoperire superioara si eficienta pe distante mai lungi, spre deosebire de acoperirea oferita de senzorii conventionali. Senzorii standard de tip quad isi pierd din eficienta pe masura ce se apropie de zona maxima de acoperire, intrucat o persoana nu va mai reusi sa intretaie ambele raze de detectie simultan.

detectoare Paradox - senzor cu geometrie intrepatrunsa ISG

Procesare tip Dual-Edge (analiza intrare si iesire)

Procesarea de tip dual-edge separa semnalele de intrare respectiv iesire, astfel incat fiecare dintre acestea trebuie sa atinga un nivel prestabilit. In caz contrar, nu va fi generata alarma, fapt ce sporeste considerabil preventia la alarme false.
Procesarea de tip single-edge (pe care o regasim la majoritatea PIRurilor) insumeaza semnalul de intrare cu cel de iesire iar cand a fost atins nivelul prestabilit, este generata alarma.

detectoare Paradox - procesare dual edge


Detectie dual opusa (DOD)

DOD compara polaritatea semnalului de intrare cu cel de iesire. Doar semnalele de miscare vor genera semnale cu polaritate opusa, ce vor fi procesate software. Semnalele de interferenta vor genera de fiecare data semnale cu aceeasi polaritate, care vor fi rejectate de catre rutina software ce asigura protectia la interferentele RFI si EMI.

detectoare Paradox : detectie dual opusa

click pe imaginile produselor, pentru detalii:

Detectori miscareDG55 Dg65 dg85 dg75 525D DG467 DG466 476+ 476PET 460
Emporium - distribuitor exclusiv PARADOX2 ani garantieshopitec